FinD - Novice - PSA bo odprl tovarno v Namibiji
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

19.3.2018

PSA bo odprl tovarno v Namibiji

Pariz, 17. marca (STA) - Francoski avtomobilski velikan PSA je sporočil, da bo v drugi polovici leta v Namibiji odprl tovarno za proizvodnjo vozil znamk Peugeot in Opel. V obratu v obalnem mestu Walvis Bay na zahodu države naj bi do leta 2020 izdelali 5000 vozil letno, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

Sprva bodo proizvajali športna terenca Opel grandland x in Peugeot 3008, nato pa bodo proizvodnjo prilagajali povpraševanju kupcev, so pred dnevi sporočili iz koncerna.

Cilj posla, pri katerem bo PSA odprl skupno podjetje z namibijsko državno družbo Namibia Development Corporation, je zagotoviti ustrezno število vozil za trge Namibije, Bocvane, Lesota, Južne Afrike in Svazija. V vseh petih državah povpraševanje po avtomobilih hitro raste.

Investicija je sicer del dolgoročne strategije PSA za okrepitev prodaje v Afriki in na Bližnjem vzhodu, kjer želijo do leta 2025 prodati milijon vozil letno. Lani so v teh regijah prodali skupno 592.000 vozil, kar je 54,5 odstotka več kot predlani.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar