FinD - Novice - Tudi Konfederacija slovenskih sindikatov bo stavko najverjetneje zamrznila
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

15.3.2018

Tudi Konfederacija slovenskih sindikatov bo stavko najverjetneje zamrznila

Ljubljana, 15. marca (STA) - Predsednik Konfederacije slovenskih sindikatov Gvido Novak pravi, da se o usodi stavke, ki so jo napovedali za 11. april, še niso odločili. Najverjetneje pa jo bodo zamrznili in - tako kot ostali - počakali na naslednjo vlado, je Novak komentiral razmere, nastale po odstopu predsednika vlade Mira Cerarja.

Kot je pojasnil za STA, se aktualna vlada na njihovo napoved stavke sploh ni odzvala, so pa danes dobili obvestilo, s katerim jih je vodja vladne pogajalske skupine generalna sekretarka vlade Lilijana Kozlovič obvestila, da so zaradi napovedanega odstopa predsednika vlade vse pogajalske aktivnosti do nadaljnjega preložene.

Novak ne pričakuje, da bi kljub Cerarjevemu odstopu sindikati še lahko podpisali sporazum z vlado. Po njegovi oceni namreč v tem primeru ne gre za tekoči posel, saj se odloča o porabi proračunskih sredstev. "Naš delodajalec je država, ki jo zastopa vlada, opravilno sposobne vlade pa nimamo," je menil in dodal, bo treba počakati na naslednjo vlado. Prav tako ne pričakuje sprememb na področju obrambne zakonodaje.

Pri tem je Novak ocenil, da se za vojsko v tem mandatu ni spremenilo nič, še vedno imamo nezadovoljne pripadnike, vprašanja njihovega statusa niso uspeli rešiti. Kot posebej negativno je ob tem ocenil, da je bilo v začetku mandata obljubljenih ogromno stvari, a nič izpolnjenega, nezadovoljstvo pa je zato še večje.

O usodi stavke bodo predvidoma odločali v naslednjem tednu ter jo verjetno zamrznili. "Ko pa pride nov sogovornik, pa bo naše stališče ne odprava anomalij, ampak redefinicija temeljev plačnega sistema, ker enotnega plačnega sistema več ni," je poudaril.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar