FinD - Novice - Magna z 200-milijonsko naložbo v Uberjevega tekmeca
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

15.3.2018

Magna z 200-milijonsko naložbo v Uberjevega tekmeca

San Francisco, 15. marca (STA) - Proizvajalec avtomobilskih delov Magna bo v podjetje Lyft, ki velja za največjega tekmeca ameriškega Uberja, vložila 200 milijonov dolarjev. Kot sta podjetji zapisali v skupni izjavi, bosta sodelovali predvsem pri razvoju tehnologije za samovozeča vozila, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Do napovedanega novega partnerstva prihaja v luči poročanj, da Lyft povečuje delež na ameriškem trgu, kjer se vodilni ponudnik plačljivih prevozov, ki jih vozniki opravljajo z lastnimi avtomobili, Uber sooča s številnimi škandali in sodnimi postopki.

Kot poroča AFP, je s kapitalsko naložbo kanadske družbe Magna vrednost podjetja Lyft s sedežem v San Franciscu ocenjena na skoraj 12 milijard dolarjev. "Skupaj z Magno lahko pospešimo predstavitev samovozečih vozil," je v skupni izjavi zapisal izvršni direktor Lyfta Logan Green.

Partnerstvo z Magno bo sicer vsebovalo skupne naložbe v razvoj in izdelavo sistemov za samovozeča vozila. Sisteme bi nato lahko kanadska družba vgradila v komponente, ki jih prodaja proizvajalcem vozil, še poroča agencija.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar