FinD - Novice - Lufthansa lani z rekordnim dobičkom
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

15.3.2018

Lufthansa lani z rekordnim dobičkom

Frankfurt, 15. marca (STA) - Lufthansa je lani zabeležila rekordnih 2,36 milijarde evrov čistega dobička, kar je 33,1 odstotka več kot leto prej. Nemški letalski prevoznik, ki se je lani soočil z več stavkami zaposlenih, je presegel pričakovanja analitikov, ki so menili, da se bo dobiček ustavil pri 2,28 milijarde evrov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Izvršni direktor Lufthanse Carsten Spohr je ob objavi poslovnih rezultatov dejal, da so se njihova prizadevanja izplačala. "Stroške zmanjšujemo na način, da stranke tega ne občutijo, sočasno pa vlagamo v nove storitve," je dodal. 51-letnik je sicer po poročanju AFP nedavno pristal na petletno podaljšanje pogodbe, po kateri se mu bo mandat iztekel konec leta 2023.

Lanski dobiček je spodbudila popolna integracija letalskega prevoznika Brussels Airlines v Lufhansino skupino konec leta 2016. Prav tako je Lufthansa lani v floto dodala letala propadlega prevoznika Air Berlin, s čimer je okrepila tovorni promet.

Lufthansa je lani zabeležila tudi 12,4-odstotno rast prihodkov od prodaje, ki so se ustavili pri 35,6 milijarde evrov, prilagojen dobiček iz poslovanja pa je poskočil za 70 odstotkov na skoraj tri milijarde evrov.

V letalskem prevozniku so zapisali, da bodo delničarjem ponudili dividende v višini 0,80 evra na delnico, kar je 60 odstotkov več kot lani. Za letošnje leto v nemškem velikanu pričakujejo, da bo prilagojen dobiček iz poslovanja malenkost nižji od lanskega, pri čemer izpostavljajo zlasti predvideno rast stroškov za gorivo.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar