FinD - Novice - Ministrstvo podaljšalo javno razpravo o določitvi vodnih zemljišč
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

15.3.2018

Ministrstvo podaljšalo javno razpravo o določitvi vodnih zemljišč

Ljubljana, 15. marca (STA) - Ministrstvo za okolje in prostor je podaljšalo drugo javno razpravo o predlogu določitve vodnih zemljišč in obnovljeni hidrografiji. Javna razprava bo tako trajala do 30. marca, so sporočili.

"Zaradi velikega zanimanja javnosti in manjših tehničnih težav pri distribuciji podatkov hidrografije prek vodnega katastra ministrstvo za okolje podaljšuje javno razpravo za 15 dni," so zapisali v današnjem sporočilu za javnost. Druga javna razprava teče od 7. februarja.

Na ministrstvu ob tem dodajajo, da so prejeli konstruktivne predloge in komentarje. Tako so ocenili, da lahko že v tej fazi naredijo tehnične izboljšave ter optimizirajo distribucijo petih podatkovnih slojev hidrografije preko vodnega katastra, zato so na državni direkciji za vode, ki vzdržuje podatke vodnega katastra, 10. marca izvedli tehnično korekcijo pri podatkih obnovljene hidrografije.

Nov predlog vodnih zemljišč in obnovljena hidrografija sta javnosti dostopna na spletnem pregledovalniku Atlas voda. Vse podatkovne sloje novega predloga vodnih zemljišč in obnovljene hidrografije lahko zainteresirani tudi brezplačno prenesejo iz vodnega katastra na spletnem portalu eVode. Komentarje, pripombe in predloge na okoljskem ministrstvu še naprej pričakujejo prek spletne ali navadne pošte.

Nove podatkovne baze na področju voda naj bi omogočile učinkovitejše umeščanje ukrepov na področju upravljanja z vodami v prostor, postopki na področju upravljanja z vodami, urejanju prostora in graditve objektov pa naj bi bili z njimi hitrejši in cenejši.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar