FinD - Novice - NLB zahtevala stečaj podjetja brata nekdanjega hrvaškega premierja Milanovića
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

14.3.2018

NLB zahtevala stečaj podjetja brata nekdanjega hrvaškega premierja Milanovića

Zagreb, 14. marca (STA) - Zagrebško sodišče za gospodarske zadeve je sprožilo stečajni postopek nad podjetjem Modestus v lasti Krešimirja Milanovića, brata nekdanjega hrvaškega premierja Zorana Milanovića. Stečaj so sprožili na zahtevo NLB, ki od Modestusa terja 4,2 milijona evrov na podlagi odločitve sodišča v Dubrovniku iz leta 2014.

Podjetje brata nekdanjega predsednika hrvaške vlade je padlo v finančne težave predvsem zaradi tega, ker ni uspelo odplačati posojila, ki mu ga je leta 2007 odobrila banka LHB, podružnica NLB v Frankfurtu.

Modestus je največji del posojila uporabil za nakup gradbenega zemljišča z namenom izgradnje stanovanjsko-poslovnega objekta v Dubrovniku, a projekt ni zaživel zaradi gospodarske krize, so pred časom poročali hrvaški mediji.

NLB je stečaj Modestusa zahtevala na podlagi odločitve občinskega sodišča v Dubrovniku, ki je leta 2014 naložilo izvršbo nad podjetjem. Uprava Modestusa je medtem težave zaradi dolgov, ki so presegli 5,2 milijona evrov, neuspešno poskusila sanirati težave v postopku predstečajne poravnave.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar