FinD - Novice - Broadcom umaknil ponudbo za prevzem Qualcomma
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

14.3.2018

Broadcom umaknil ponudbo za prevzem Qualcomma

Washington, 14. marca (STA) - Dva dni po blokadi načrtovanega Broadcomovega sovražnega prevzema konkurenčnega proizvajalca čipov Qualcomm, kar je Bela hiša storila zaradi nacionalne varnosti, je Broadcom danes sporočil, da odstopa od prevzemne ponudbe. Kot so sporočili, so z razpletom razočarani, a bodo odločitev Bele hiše upoštevali, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Posel bi bil s 117 milijardami dolarjev eden največjih v tehnološkem sektorju. Sprožil bi združitev dveh velikih igralcev v cvetoči panogi in ustvaril vodilno svetovno podjetje v tem sektorju.

Ameriški predsednik Donald Trump je odločitev sprejel po prejemu ugotovitve posebne komisije o tujih investicijah, ki meni, da bi prevzem ogrozil vodilni položaj Qualcomma pri razvoju naslednje generacije brezžične komunikacijske tehnologije. Če bi zmanjšal vlaganja v raziskave in razvoj za kratkoročni dobiček Broadcoma, bi glavni dobavitelj postala kitajska podjetja.

Blokada Broadcomovega posla predstavlja šele četrti primer blokade prevzema s strani predsednika ZDA v zadnjih 25 letih. Trump je že septembra blokiral prodajo proizvajalca polprevodnikov Lattice vlagatelju s podporo kitajskega denarja. Okrog šest podobnih tehnoloških prevzemov pa je zaradi pričakovanih blokad propadlo, še preden bi bil potreben predsednikov ukrep.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar