FinD - Novice - Inditex lani z višjim dobičkom presegel H&M
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

14.3.2018

Inditex lani z višjim dobičkom presegel H&M

Madrid, 14. marca (STA) - Španski tekstilni velikan Inditex, ki ima med drugim v lasti znamke Zara, Bershka in Massimo Dutti, je lani povečal čisti dobiček za sedem odstotkov na 3,37 milijarde evrov. S tem je občutno presegel rezultat velikega rivala, švedskega H&M, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Čisti dobiček Inditexa je bil malenkost nad pričakovanji analitikov, rast pa je bila nekaj manjša kot v letih 2015 in 2016. Je pa lahko koncern, ki ima v lasti osem znamk, zadovoljen s tem, da je presegel dolgoletnega rivala H&M; ta je lansko leto končal z 1,6 milijarde evrov zaslužka.

Prihodki od prodaje Inditexa so se povečali za devet odstotkov na 25,3 milijarde evrov. Od tega je desetina prišla iz naslova spletne prodaje.

V izjavi je španski koncern povedal, da je lani v nadaljnji razvoj integriranega modela prodaje prek spleta in v fizičnih trgovinah vložil 1,8 milijarde evrov. Koncern med drugim marsikje ponuja možnost nakupa prek spleta s prevzemom v trgovini, ponekod gre za povsem avtomatizirane prevzemne točke. Inditex dodatno razvija tudi sistem elektronskih čipov na etiketah, ki omogočajo natančno spremljanje zalog.

Lani je Inditex sicer odprl 183 novih trgovin. Po vsem svetu jih ima sedaj 7475.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar