FinD - Novice - Mariborski hotel Ocean kmalu v upravljanje višji šoli za turizem
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

14.3.2018

Mariborski hotel Ocean kmalu v upravljanje višji šoli za turizem

Maribor, 14. marca (STA) - Vlada je na torkovi seji odbora za državno ureditev in javne zadeve med drugim v veljavni načrt razvojnih programov med letoma 2018 in 2021 uvrstila nakup hotela Ocean v Mariboru. Prodaja ga Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB), hotel pa bo v proces izobraževanja in usposabljanja uvrstila Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor.

Kot so pojasnili, bo omenjeni zavod z omenjenim objektom pridobila dodatno ločeno enoto, ki je v njeni neposredni bližini. Tam bodo izobraževali in usposabljali za gostinsko-turistične poklice, izvajali študijske vsebine z izvedbo vaj in projektnega dela v realnem delovnem okolju šolskega hotela.

Šola bo na ta način zagotavljala višjo raven pridobljenega znanja in osvojenih kompetenc, prav tako si obetajo več zanimanja mladih za tovrstne poklice v regiji, kjer tovrstne kadre potrebujejo. Ob tem načrtujejo, da bodo v programe usposabljanj vključili tudi brezposelne osebe, ki jim bodo omogočili boljše možnosti zaposlitve.

Omenjena višja šola za gostinstvo in turizem že nekaj časa upravlja z restavracijo Sedem v Mariboru, po tem uspešno uvedenem modelu učne restavracije, pa nameravajo zdaj vzpostaviti tudi model učnega hotela.

V celoti opremljen hotel se nahaja na Partizanski cesti v središču mesta, na skoraj 660 kvadratnih metrih pa ima na voljo 23 sob oziroma 45 ležišč. Zgradba je delno spomeniško zaščitena, leta 2008 pa je bila generalno obnovljena. Koliko bo država slabi banki odštela, iz urada za komuniciranje vlade niso sporočili, je pa na spletni strani DUTB objekt še vedno ponujen za 870.000 evrov.

V zvezi z omenjenim hotelom je leta 2015 potekala policijska preiskava zoper cenilca DUTB, ki je pozneje priznal, da je terjal 40.000 evrov podkupnine, da bi prikrojil oceno vrednosti hotela, za kar je že bil obsojen na dve leti pogojne zaporne kazni. Hotel je bil v lasti poljčanske družbe RG Hauptman oziroma družine Savski, ki je z njim upravljala tudi po stečaju in si je prizadevala priti do ponovnega lastništva.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar