FinD - Novice - EU z novim rekordnim številom zaposlenih
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

14.3.2018

EU z novim rekordnim številom zaposlenih

Luxembourg, 14. marca (STA) - Število zaposlenih v EU se je v zadnjem lanskem četrtletju povzpelo na novo rekordno vrednost. Po podatkih evropskega statističnega urada Eurostat je bilo zaposlenih 236,8 milijona ljudi. To je 0,2 odstotka več kot v tretjem četrtletju in 1,5 odstotka več kot leto prej. V Sloveniji je bila rast v obeh primerjavah nad povprečjem.

Z najvišjo rastjo zaposlenosti se v zadnjem lanskem četrtletju lahko pohvali Malta, bila je 1,8-odstotna. Visoka je bila rast tudi v Estoniji (1,6 odstotka), na Finskem (odstotka) in v Luksemburgu (1,1 odstotka). Manj zaposlenih kot v tretjem četrtletju je bilo konec lanskega leta le v štirih državah: na Poljskem in v Italiji (za po 0,3 odstotka) ter v Grčiji in Litvi (za po 0,1 odstotka).

V Sloveniji se je število zaposlenih v zadnjem lanskem četrtletju povečalo za 0,7 odstotka, na letni ravni pa je bila rast 2,7-odstotna.

V celem letu 2017 se je število zaposlenih tako v območju evra kot v celotni EU povečalo za 1,6 odstotka, potem ko se je leta 2016 v območju evra za 1,3 odstotka, v celotni uniji pa za 1,2 odstotka.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar