FinD - Novice - Mariborska občina bo najemnike poslovnih prostorov iskala na dražbi
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

14.3.2018

Mariborska občina bo najemnike poslovnih prostorov iskala na dražbi

Maribor, 14. marca (STA) - Mariborska občina bo 10. aprila izpeljala javno dražbo najemnin za oddajo desetih poslovnih prostorov v lasti mestne občine. Ponujajo prostore, namenjene predvsem trgovski ali storitveni dejavnosti, na Glavnem trgu, Partizanski cesti, Jurčičevi, Vetrinjski in Frankolovski ulici v središču mesta.

Na najvišjo vrednost ocenjujejo skoraj 250 kvadratnih metrov velike prostore v drugem nadstropju objekta na Partizanski cesti, ki vključujejo enajst pisarn v osmih zaključenih enotah, so pa brez posebnih sanitarnih ali drugih pogojev. Na občini so izklicno mesečno najemnino postavili pri 1591 evrih.

Na Partizanski cesti 1 je 75 kvadratnih metrov prostorov v visokem pritličju, obrnjenih na ulično stran na voljo za najmanj 576 evrov. Kot so dodali, so prostori primerni zlasti za zavarovalniško ali bančno dejavnost.

Za najmanj 755 evrov je mogoče najeti še 164 kvadratnih metrov prostorov v pritličju s kletjo na Glavnem trgu, kjer sta na voljo še dva skladiščna kletna prostora po izklicnih cenah dobrih 200 evrov. Na Jurčičevi ponujajo 40 kvadratnih metrov veliko pisarno za slabih 250 evrov, na Vetrinjski pa skoraj 53 kvadratnih metrov velik lokal za 491 evrov. Slednja sta trenutno sicer zasedena, a najemnika soglašata z iskanjem novih najemnikov.

Mestna občina Maribor bo najemne pogodbe v 15 dneh po končani dražbi za nedoločen čas sklenila z najugodnejšimi ponudniki. Ti brez soglasja najemodajalca prostorov ne bodo smeli oddajati naprej, ob najemnini pa bodo morali poravnavati tudi vse ostale stroške. Prostore bo sicer občina oddala v najem v trenutnem stanju, najemniki pa jih bodo morali v roku in ob soglasju občine usposobiti za začetek dejavnosti.

Na javni dražbi bodo sicer lahko sodelovale pravne osebe s sedežem na območju Slovenije in Evropske unije ter fizične osebe, ki so državljani Slovenije ali države članice EU.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar