FinD - Novice - Adidas lani okrepil dobiček
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

14.3.2018

Adidas lani okrepil dobiček

Frankfurt, 14. marca (STA) - Nemški proizvajalec športne opreme Adidas je lani ustvaril 1,1 milijarde evrov čistega dobička, kar je 7,8 odstotka več kot v letu 2016. Rast dobička v družbi pripisujejo rasti prodaje po vsem svetu in prihrankom na račun večje učinkovitosti.

Prihodki od prodaje so se v letu 2017 zvišali za skoraj 15 odstotkov na 21,2 milijarde evrov, poroča francoska tiskovna agencija AFP, ki izpostavlja tudi 31-odstotno rast dobička iz poslovanja - ta je znašal 2,1 milijarde evrov.

Po besedah Adidasovega izvršnega direktorja Kasperja Rorsteda je družba prodajo povečala na ključnih trgih - v Severni Ameriki za 27 odstotkov, na Kitajskem pa za 29 odstotkov. V Zahodni Evropi, Latinski Ameriki, na Bližnjem vzhodu, v Afriki in na Japonskem je bila rast prodaje dvomestna, edina črna točka so Rusija in države nekdanje Sovjetske zveze, kjer je Adidas lani zabeležil 13-odstotni padec prodaje.

Rorsted tudi za letos pričakuje podobno rast - prodaja naj bi narasla za 10 odstotkov, dobiček iz poslovanja pa za devet do 13 odstotkov. Do leta 2020 pa naj bi se dobičkonosnost podjetja medtem znatno povečala.

Delničarji Adidasa si lahko letos obetajo višje dividende. Vodstvo družbe predlaga dividendo v višini 2,60 evra na delnico, kar je 60 centov več kot lani.

V Adidasu so razkrili tudi trimilijardni načrt odkupa lastnih delnic, ki naj bi ga izvedli do maja 2021, samo v letošnjem letu pa načrtujejo odkupiti za milijardo evrov lastnih delnic. Družba bo nakup financirala večinoma iz rezerv, računa pa tudi na najem ugodnih posojil na kapitalskih trgih.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar