FinD - Novice - Evropski vlagatelji po ugodnih nakupih
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

14.3.2018

Evropski vlagatelji po ugodnih nakupih

Frankfurt/Pariz/London, 14. marca (STA) - Trgovalni dan na evropskih borzah se je začel v znamenju manjše rasti osrednjih indeksov. Potem ko so se delnice v torek močno pocenile zaradi novice o odhodu Rexa Tillersona iz administracije ameriškega predsednika Donalda Trumpa, so danes vlagatelji izkoristili priložnost ugodnih nakupov.

V torek so se indeksi spustili od dobrega pol odstotka v Parizu do več kot poldrugega odstotka v Frankfurtu. Tillersonov odhod je znova pretresel finančne trge, saj stalne menjave v Trumpovi administraciji pomenijo, da je v zvezi s potezami ameriškega predsednika težko kar koli vnaprej predvidevati, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Danes je bil okoli 10. ure indeks najpomembnejših podjetij v območju evra Eurostoxx 50 0,04 odstotka nad izhodiščem, v Frankfurtu je DAX pridobival 0,05 odstotka, v Londonu indeks FTSE 100 0,33 odstotka in v Parizu indeks CAC 40 0,13 odstotka vrednosti.

Tečaj evra, ki je v torek porasel, se je nekoliko znižal. Zjutraj je bilo treba na borzi v Frankfurtu za en evro odšteti 1,237 dolarja, s čimer se je skupna evropska valuta pocenila za 0,15 odstotka. Evropska centralna banka ECB je referenčni tečaj evra v torek postavila pri 1,2378 dolarja.

S padci se je iztekel trgovalni dan na azijskih borzah. Tokijska je izgubila 0,9 odstotka, hongkonška 0,5 odstotka in šanghajska 0,6 odstotka. V Sydneyju je osrednji indeks upadel za 0,7 odstotka, v Singapurju za 0,5 odstotka, v Seulu pa za 0,4 odstotka.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar