FinD - Novice - Vlada za projekt Programske vsebine medijev letos namenja dobra dva milijona
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

14.3.2018

Vlada za projekt Programske vsebine medijev letos namenja dobra dva milijona

Ljubljana, 13. marca (STA) - Vlada je na seji odbora za državno ureditev in javne zadeve v veljavni načrt razvojnih programov 2018-2021 uvrstila tudi projekt Programske vsebine medijev. Letos so za izvajanje projekta predvideli nekaj več kot dva milijona evrov, ki jih bodo podelili na letnem javnem projektnem razpisu, so sporočili po seji vladnega odbora.

Kot so še zapisali v sporočilu za javnost, financiranje iz javnih sredstev omogoča produkcijo programskih vsebin, ki zadovoljujejo tiste komunikacijske potrebe javnosti, ki jih trg ne ponuja ali pa ne ponuja v zadostni meri.

S podporo lokalnih medijev oziroma programov posebnega pomena se po navedbah vlade zagotavlja večji delež programskih vsebin lokalnega značaja ter izvajanje kakovostnih medijskih vsebin v javnem interesu, ki jih nacionalni mediji ne pokrivajo, so pa dragocen vir informacij za lokalno prebivalstvo. S tem se zagotavlja dostop do informacij in pravica do obveščenosti vsem, ne glede na to, kje živijo.

Ministrstvo bo z izborom podprtih projektov oz. programskih vsebin sledilo ciljem zagotavljanja medijskega pluralizma, opredeljenimi v zakonu o medijih. Kot so navedli, bodo z okvirnim izborom 58 projektov sledili cilju povečanja produkcije tistih programskih vsebin lokalnega značaja v javnem interesu, ki zadovoljujejo komunikacijske potrebe zlasti lokalnega prebivalstva, ki jih trg ne ponuja v zadostni meri.

S tem nameravajo zagotoviti uresničevanje pravice do javnega obveščanja in do obveščenosti ter prispevati k pluralnosti in raznolikosti medijev oziroma raznovrstnosti programskih vsebin, posebej tistih, ki so namenjene otrokom in mladostnikom, starostnikom ter ljudem s posebnimi potrebami. Spodbujati želijo kulturno ustvarjalnosti na področju medijev, medijsko refleksijo umetnosti in kulture ter kulturo javnega dialoga, so dodali.

Na področju sofinanciranja programskih vsebin tiskanih medijev, radijskih in televizijskih programov ter elektronskih publikacij bodo okvirno podprli 29 projektov. Okvirno toliko pa še na področju sofinanciranja programskih vsebin radijskih in televizijskih programov s statusom lokalnega, regionalnega, študentskega oziroma nepridobitnega radijskega ali televizijskega programa, so še zapisali v sporočilu za javnost.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar