FinD - Novice - Pozavarovalnica Sava vstopila na makedonski trg pokojninskih zavarovanj
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

13.3.2018

Pozavarovalnica Sava vstopila na makedonski trg pokojninskih zavarovanj

Ljubljana, 13. marca (STA) - Pozavarovalnica Sava je danes kupila 100 odstotkov osnovnega kapitala družbe NLB Nov penziski fond iz Skopja. S tem je vstopila na makedonski trg pokojninskih zavarovanj, s čimer uresničuje strategijo širitve odseka pokojninskih zavarovanj in krepitve položaja na območju zahodnega Balkana.

Pozavarovalnica Sava je družbo NLB Nov penziski fond, ki upravlja dva pokojninska sklada v Makedoniji, kupila od ljubljanske NLB in njene hčerinske banke iz Skopja. Kupoprodajno pogodbo so podpisali sredi lanskega decembra, zdaj pa je Pozavarovalnica Sava pridobila tudi soglasje makedonske agencije za nadzor kapitalskega pokojninskega zavarovanja in potrebna dovoljenja ostalih pristojnih institucij za varstvo konkurence.

S tem so bili izpolnjeni vsi odložni pogoji iz kupoprodajne pogodbe in danes je Pozavarovalnica Sava na makedonski borzi od obeh prodajalk kupila vseh 21.200 delnic ciljne družbe.

Sodelovanje s skupino NLB se bo nadaljevalo tudi v prihodnje, saj bo NLB banka Skopje v svojih poslovalnicah še naprej ponujala storitve te pokojninske družbe, so prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz Pozavarovalnice Sava. Tudi v NLB pravijo, da Makedonija še naprej ostaja eden izmed strateških trgov njihove skupine.

NLB Nov penziski fond upravlja dva pokojninska sklada v Makedoniji, katerih skupna vrednost premoženja v upravljanju je marca lani ob začetku prodajnega postopka znašala okoli 370 milijonov evrov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar