FinD - Novice - Ministrstvo pozvalo vrtce in šole, da v času stavke poskrbijo za otroke
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

13.3.2018

Ministrstvo pozvalo vrtce in šole, da v času stavke poskrbijo za otroke

Ljubljana, 13. marca (STA) - Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je vodstva vrtcev in šol pred sredino stavko pozvalo, da poskrbijo za varstvo in oskrbo otrok, ki bodo v vrtec oziroma šolo prišli kljub stavki. Prav tako morajo vzgojno-izobraževalni zavodi pripraviti načrt nadomestitve izpadlega vzgojno-izobraževalnega procesa, so pojasnili na ministrstvu.

Na šolskem ministrstvu so vrtce in šole pozvali, naj upoštevajo usmeritve za ravnanje v času stavke, ki jih je pripravilo ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Vodstva zavodov se morajo s stavkovnimi odbori dogovoriti o načinu in vsebini obveščanja javnosti o poteku, trajanju in obsegu stavke ter o načinu izvajanja del in nalog v času stavke, za zaposlene, ki ne bodo stavkali, pa morajo organizirati delo, so v sporočilu za javnost zapisali na ministrstvu.

Kot so navedli, morajo vzgojno-izobraževalni zavodi pripraviti načrt nadomestitve izpadlega vzgojno-izobraževalnega procesa. "Na ministrstvu smo prepričani, da bodo šole znale v skladu z letnimi delovnimi načrti delo organizirati tako, da bodo doseženi cilji in standardi vzgojno-izobraževalnega dela brez nadomeščanja pouka," so zapisali.

Po njihovih navedbah je način izvajanja stavke v vrtcih in drugih vzgojno-izobraževalnih zavodih različen. "Stroška oskrbnine vrtci, ki so v času stavke zaprti, staršem ne morejo obračunavati, kar pa ne velja za tiste vrtce, ki so kljub stavki zagotovili možnost varovanja otrok. Odločitve, povezane s plačilom stavke, bodo sprejete po končanih pogajanjih," so pojasnili.

Na ministrstvu so prepričani, da bo delo v vrtcih in šolah tudi na dan stavke teklo v korist otrok oziroma učencev in da bodo zanje zagotovljeni vsi pogoji varnega bivanja, in sicer ves poslovalni čas vrtca oziroma šole.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar