FinD - Novice - Šentjurska občina želi biti vključena v zakon o sanaciji Celjske kotline
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

13.3.2018

Šentjurska občina želi biti vključena v zakon o sanaciji Celjske kotline

Šentjur, 13. marca (STA) - Občina Šentjur želi biti vključena v zakon o sanaciji Celjske kotline, saj je Proseniško kot del občine degradirano območje. Kot je na današnji novinarski konferenci povedal šentjurski župan Marko Diaci, občina namreč sploh ni bila obveščena o pripravi, vsebini in ciljih omenjenega zakona, ki je že prestal prvo obravnavo v DZ.

Diaci je dejal, da so vsebino zakona, v katerega sta vključeni občini Celje in Štore, ter povzetke razprav na državnozborski ravni razbrali zgolj iz objav v medijih. "Glede na to, da je Proseniško zaradi obremenjenosti s težko industrijo iz preteklosti degradirano območje in da geografsko sega v območje Celjske kotline, je nerazumljivo in nedopustno, da občina ni vključena v omenjeni zakon," je povedal Diaci.

Pojasnil je, da je občina na predlagatelje zakona, okoljsko ministrstvo in predsednika DZ Milana Brgleza naslovila pismo, v katerem izpostavlja problematiko izvzetja občine iz celotnega postopka in zahteva strokovni pristop z enakopravno vključitvijo šentjurske občine v vse predvidene ukrepe, ki jih predvideva predlog zakona.

Diaci je tudi napovedal, da bo občina, če ji bo dana ta možnost, z vso skrbnostjo sodelovala pri popravkih in dopolnitvah osnutka zakona, ki bodo prepoznali in odpravili morebitne anomalije ter vključevali lokalne skupnosti. "Če občina ne bo vključena v omenjeni zakon, pa bomo premislili o ustavni presoji zakona," je še dejal Diaci.

O vključitvi šentjurske občine v zakon o sanaciji Celjske kotline bo popoldne na izredni seji razpravljal tudi šentjurski občinski svet.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar