FinD - Novice - Javnost razburja domnevno preplačana maketa drugega tira
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

13.3.2018

Javnost razburja domnevno preplačana maketa drugega tira

Ljubljana, 13. marca (STA) - Javnost razburja informacija, da je Direkcija RS za infrastrukturo na javnem razpisu izbrala bistveno dražjo rešitev za maketo drugega tira Divača-Koper, ki jo je vlada prejšnji teden postavila v Kopru. Na direkciji priznavajo, da je lahko prišlo do napake pri ocenjevanju ponudb, na rezultate revizije postopka čaka tudi premier Miro Cerar.

Vlada je maketo drugega tira postavila v Kopru v sredo, in sicer - kot je tedaj pojasnil premier Cerar - da bi javnost seznanili z zahtevnostjo in nujnostjo projekta.

Gre za sodobno multimedijsko predstavitev, ki nudi vpogled v teren, preko katerega poteka trasa, s tem pa naj bi si prebivalci lažje predstavljali, kako bo potekala gradnja in kako bo v prostoru vodeti nova železniška povezava.

Po poročanju medijev sta ponudbi za maketo poslali podjetji RPS in Art Rebel 9. Prvo je ponudilo ceno 60.851 evrov, drugo 133.590 evrov. Če bi se komisija držala navodil iz razpisne dokumentacije, bi moral izdelavo makete gladko dobiti cenejši ponudnik, na koncu podeljene točke pa se po pisanju medijev ne ujemajo, pa čeprav naj bi Art Rebel 9 ponudil po kakovosti boljšo rešitev.

Na direkciji so priznali, da je morda prišlo do računske napake pri ocenjevanju ponudb, zato zdaj pregledujejo dokumentacijo iz postopka javnega naročila. Neizbrani ponudnik se sicer na izbor ni pritožil.

Več informacij bo medijem danes ob 13. uri podal direktor direkcije Damir Topolko, jo je pa ob robu letnega posveta zadružnikov v Portorožu komentiral tudi premier Cerar.

"Zaenkrat čakam na poročilo ministrstva, ki mora izvesti zdaj revizijo, da zanesljivo ugotovimo, ali je res prišlo do kakšne napake. Če je prišlo, bo seveda moral nekdo za to odgovarjati. Zdaj pa čakamo na ugotovitve, ki bodo zanesljive," je povedal

Maketa bo v Kopru na ogled do 25. marca, nato pa se seli na Kongresni trg v Ljubljani. Konec aprila jo nameravajo predstaviti tudi na TEN-T dnevih, ki jih Evropska komisija pripravlja v Ljubljani.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar