FinD - Novice - AZN v novo odločanje o soglasju Adrisu za povečanje deleža Save Re
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

13.3.2018

AZN v novo odločanje o soglasju Adrisu za povečanje deleža Save Re

Ljubljana, 13. marca (STA) - Upravno sodišče je ugodilo pritožbi hrvaške družbe Adris zoper odločbo Agencije za zavarovalni nadzor (AZN), s katero je ta septembra lani zavrnila izdajo soglasja za povečanje deleža v Savi Re do 33 odstotkov. Odločbo je razveljavilo in zadevo vrnilo v ponovno odločanje, danes poroča spletni portal Siol.

Adris, ki ima trenutno v lasti slabo petino delnic Save Re, je poskušal dobiti soglasje regulatorja drugič v letu dni.

Prvič je zanj zaprosil skupaj z družbo Croatia osiguranje, a so na AZN presodili, da je izpostavljenost Croatie osiguranje do hrvaških državnih vrednostnih papirjev preveliko tveganje za poslovanje zavarovalne skupine.

V drugo je Adris za dovoljenje zaprosil sam, AZN pa naj bi izdajo soglasja zavrnila zaradi prevelike izpostavljenosti do hrvaškega koncerna Agrokor. Po doslej znanih podatkih izpostavljenost skupine Adris do Agrokorja znaša okoli 135 milijonov evrov, s čimer je njegov največji nebančni upnik. Adrisa sicer po načrtu zdaj že nekdanjega izrednega upravitelja Agrokorja Anteja Ramljaka ni med prednostnimi upniki, navaja Siol.

AZN ima, odkar je zadnjič odločala o izdaji dovoljenja Adrisu za povečanje deleža v Savi Re, novega direktorja, namesto Sergeja Simonitija je vodenje AZN prevzel Gorazd Čibej.

O izdaji dovoljenja odloča strokovni svet AZN, ki ima trenutno štiri člane: ob Čibeju so to še Primož Damjanovič, Andrej Zupančič in od aprila tudi Florjan Lorger. Proti Adrisu je bila večina članov, ki so blizu vladajoči Stranki modernega centra (SMC), poroča portal.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar