FinD - Novice - Telekom Slovenija dokapitaliziral kosovsko hčerinsko družbo
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

13.3.2018

Telekom Slovenija dokapitaliziral kosovsko hčerinsko družbo

Ljubljana, 12. marca (STA) - Telekom Slovenija je danes s 15 milijoni evrov dokapitaliziral kosovsko hčerinsko družbo Ipko Telecommunications, so sporočili iz nacionalnega telekomunikacijskega operaterja. Do dokapitalizacije prihaja približno mesec po tem, ko je Telekom izplačal manjšinske lastnike v Ipku in tako postal 100-odstotni lastnik te družbe.

Ipko, ki je lani obeležil 10-letnico poslovanja, je vodilni ponudnik fiksnih storitev na Kosovu, in sicer s 47-odstotnim tržnim deležem fiksnih širokopasovnih priključkov, medtem ko ima na trgu mobilne telefonije z več kot 750.000 uporabniki 35,1-odstotni tržni delež, so še navedli v Telekomu Slovenije.

Telekom Slovenije je februarja izplačal manjšinske lastnike v Ipku, za kar je odštel 2,98 milijona evrov. S tem je lastniški delež z nekaj več kot 93 odstotkov povečal na 100 odstotkov.

Družba Ipko Telecommunications je v letu 2016 ustvarila nekaj manj kot šest milijonov evrov izgube, potem ko se je leto prej izguba ustavila pri 3,5 milijona evrov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar