FinD - Novice - S predstavniki sindikatov javnega sektorja vsi prvaki koalicijskih strank
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

12.3.2018

S predstavniki sindikatov javnega sektorja vsi prvaki koalicijskih strank

Ljubljana, 12. marca (STA) - Predsedniki koalicijskih strank se bodo sestali s predstavniki vseh sindikatov, s katerimi potekajo pogajanja o stavkovnih zahtevah. Sestanek je predviden za ob 13.30, so pojasnili po dopoldanskem sestanku, na katerem so se seznanili s pogajanji v javnem sektorju.

Prvakom koalicijskih strank je namreč vodja vladne pogajalske skupine, generalna sekretarka vlade Lilijana Kozlovič danes predstavila potek pogajanj.

Kot je po sestanku pojasnil predsednik SD Dejan Židan, so se dogovorili, da se dobijo s predstavniki vseh štirih sindikalnih skupin, s katerimi se vlada sicer ločeno pogaja. Dodal je, da so glede vladnega predloga precej enotni.

Vlada bo sindikatom po napovedih predsednika DeSUS Karla Erjavca predstavila svoj predlog in pričakujejo, da ga bo sindikalna stran tudi sprejela. O podrobnostih pa še ne morejo govoriti, ker pogajanja še tečejo, je pojasnil.

Židan pa je med drugim ocenil, da Kozlovičeva zelo profesionalno vodi pogajanja. Hkrati pa je, kot je dodal, tudi na sindikalni strani v tem trenutku že čutiti, da se je potrebno približati.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar