FinD - Novice - V Rogaški Slatini bodo uredili največje otroško igrišče na območju Obsotelja in Kozjanskega
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

10.3.2018

V Rogaški Slatini bodo uredili največje otroško igrišče na območju Obsotelja in Kozjanskega

Rogaška Slatina, 10. marca (STA) - Župan Rogaške Slatine Branko Kidrič in direktor družbe CVP Bojan Hočevar sta ta mesec podpisala pogodbo za izgradnjo centralnega otroškega igrišča, ki bo največje otroško igrišče na območju Obsotelja in Kozjanskega. Vrednost pogodbe za izvedbo gradbenih del ter dobavo igral in opreme pa znaša 212.000 evrov.

Kot je povedal Kidrič, bodo dela na novem otroškem igrišču začeli ta mesec, zaključek pa je predviden junija.

Novo otroško igrišče bo veliko 1300 kvadratnih metrov, namenjeno bo vsem starostnim skupinam otrok. Največje tovrstno igrišče na območju Obsotelja in Kozjanskega je predvideno na lokaciji nekdanjega mini-golfa, med dostopno cesto proti smučišču Janina in igrišči za tenis, torej v neposredni bližini parkirne hiše, Muzeja Anin dvor in manj kot pet minut hoje od Zdraviliškega parka.

Igrišče bo opremljeno s trampolini, igralnimi grebeni in tuneli, gugalnicami, peskovnikom, plezalno mrežo, kombiniranim igralom ter drugimi manjšimi elementi. Med igralnimi površinami bodo speljane peščene poti, oprema vključuje pitnik, klopi in smetnjake.

Občina je lani postala lastnik manjšega lokala ob bližnjih teniških igriščih, ki bo s svojo kavarniško ponudbo na voljo tudi uporabnikom otroškega igrišča. Občina si želi v prihodnjih letih še obogatiti športno in rekreacijsko infrastrukturo območja pod Janino, ki s tem postaja eno od središč družabnega življenja občanov in gostov Rogaške Slatine, je še dejal Kidrič.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar