FinD - Novice - Občini Trzin za poslovanje v letu 2015 mnenje s pridržkom
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

12.3.2018

Občini Trzin za poslovanje v letu 2015 mnenje s pridržkom

Ljubljana, 12. marca (STA) - Računsko sodišče je revidiralo pravilnost poslovanja Občine Trzin v letu 2015 v delu, ki se nanaša na pripravo proračuna in zaključnega računa ter izvrševanje proračuna, delovno uspešnost in dodatke k osnovnim plačam javnih uslužbencev, javna naročila pri investicijskih odhodkih in zadolževanje. Sodišče je občini izreklo mnenje s pridržkom.

Kot so danes sporočili z računskega sodišča, so mnenje s pridržkom izrekli, ker občina v nekaterih primerih ni poslovala v skladu s predpisi.

V proračunu ni prikazala vseh zahtevanih podatkov, obrazložitve proračuna občine za leto 2015 niso bile popolne, v sprejetem dvoletnem načrtu ravnanja z nepremičnim premoženjem za leti 2015 in 2016 ni ločeno prikazala načrta pridobivanja in razpolaganja z nepremičnim premoženjem v letu 2015, poročilo o doseženih ciljih in rezultatih in poročilo o realizaciji proračuna v prvem polletju 2015 nista popolna. Kot so navedli v povzetku revizijskega poročil, župan ni določil obsega izdatkov za posamezno trimesečje ali drugo obdobje, v okviru katerega smejo neposredni uporabniki plačevati obveznosti.

Po navedbah revizorjev naročila blaga in storitev v znesku 8930 evrov ni oddala s pogodbo, v načrtu razvojnih programov za leto 2015 ni načrtovala investicijskih izdatkov v znesku 12.347 evrov. Poleg tega pa plačanih obveznosti v letu 2015 v znesku 30.198 evrov, ki so bile prevzete v letu 2014, ni vključila v proračun tekočega leta. Dvema izvajalcema programa izven področij kulture, športa in humanitarnih dejavnosti je dodelila in izplačala sredstva v skupnem znesku 3550 evrov, ne da bi prej izvedla javni razpis, so navedli na računskem sodišču.

Računsko sodišče je občini podalo priporočila za izboljšanje poslovanja.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar