FinD - Novice - NLB z mobilno denarnico za krajše postopke plačevanja
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

9.3.2018

NLB z mobilno denarnico za krajše postopke plačevanja

Ljubljana, 09. marca (STA) - NLB je predstavila novo storitev NLB Pay - mobilno denarnico, ki potrošnikom omogoča plačevanje z mobilnim telefonom. Kot so zagotovili v banki, gre za enostaven in varen način plačevanja, ki dodatno krajša postopek plačila na prodajnem mestu.

V mobilni denarnici so združene lastnosti klasične plačilne kartice in v mobilni telefon vgrajene NFC-tehnologije, ki omogočajo brezstično povezavo pametnega telefona in čitalnika za plačevanje na prodajnem mestu, so pojasnili v banki. Imetniki katerekoli NLB plačilne kartice Mastercard bodo lahko storitev aktivirali sami, brez pomoči bančnika.

V sklopu plačevanja z mobilno denarnico bo za zneske nad 15 evrov še vedno potreben vnos kode pin na terminalu POS, za manjše zneske pa bo treba počakati na odziv terminala.

Predsednik uprave NLB Blaž Brodnjak je ob predstavitvi storitve izpostavil, da bančne storitve, ki jih lahko izvajamo prek mobilnih telefonov, postajajo vse bolj aktualne, saj so enostavne, hitre in varne, uporabnikom pa omogočajo prihranek časa. "Prepričan sem, da bo tudi naša najnovejša storitev, mobilna denarnica NLB Pay, uporabnikom še dodatno olajšala poslovanje," je dodal.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar