FinD - Novice - Prodaja v trgovini na drobno januarja višja
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

28.2.2018

Prodaja v trgovini na drobno januarja višja

Ljubljana, 28. februarja (STA) - Realni prihodek od prodaje v trgovini na drobno je januarja na mesečni ravni narasel za 0,4 odstotka, na letni pa za odstotek. Na rast je v največji meri vplival višji realni prihodek v trgovini z neživili, ki se je v mesečni primerjavi povečal za 2,8 odstotka, v letni pa za 11,8 odstotka, je danes sporočil statistični urad.

Na mesečni ravni je na rast vplival tudi realni prihodek v specializiranih prodajalnah z motornimi gorivi, ki se je povečal za 2,2 odstotka, medtem ko je v trgovini z živili v primerjavi z lanskim decembrom upadel, in sicer za 4,3 odstotka.

Na letni ravni se je obseg prodaje v trgovini z neživili povečal za omenjenih 11,8 odstotka, kar je bila najvišja letna rast prodaje neživil po februarju 2008. Realni prihodek v trgovini na drobno z živili je bil nižji za 7,1 odstotka, v specializiranih prodajalnah z motornimi gorivi pa za 3,2 odstotka.

Realni prihodek od prodaje v trgovini na drobno z motornimi vozili in od popravil je bil januarju v primerjavi z lanskim decembrom nižji za 2,8 odstotka. V primerjavi z lanskim januarjem je bil večji za 13,4 odstotka, je še navedel urad.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar