FinD - Novice - Erste Group lani z rekordnim dobičkom
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

28.2.2018

Erste Group lani z rekordnim dobičkom

Dunaj, 28. februarja (STA) - Avstrijska bančna skupina Erste Group Bank je lani vknjižila 1,31 milijarde evrov čistega dobička, kar je 3,8 odstotka več kot predlani in največ doslej. Dobiček iz poslovanja se je zmanjšal za slabih šest odstotkov na 2,51 milijarde evrov, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Za visok dobiček sta med drugim zaslužni gospodarska rast in krepitev potrošnje, ki spodbujata kreditno aktivnost. V banki so uspeli znižati tudi delež slabih posojil, ki je zdaj pri štirih odstotkih, kar je najnižje od začetka finančne krize.

Čisti dobiček se je zvišal tudi zaradi dejstva, da je Erste v prvem polletju 2016 zabeležila enkratni prihodek iz naslova prodaje delnic v družbi Visa Europe v višini skoraj 140 milijonov evrov.

Erste je sicer ena tistih bank, ki morajo po sodbi avstrijskega vrhovnega sodišča strankam povrniti preveč plačane obresti. Banke namreč v času, ko so se obrestne mere, ki služijo za osnovo za izračunavanje obresti na kredite, spustile v negativno območje, tega niso prenesle naprej na svoje stranke. V Erste so za namen poplačila teh strank lani na stran postavili 45 milijonov evrov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar