FinD - Novice - Bruselj z javnim posvetovanjem o označevanju z energijskimi nalepkami
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

27.2.2018

Bruselj z javnim posvetovanjem o označevanju z energijskimi nalepkami

Bruselj, 27. februarja (STA) - Evropska komisija je začela javno posvetovanje o okoljsko primerni zasnovi in označevanju z energijskimi nalepkami za hladilnike, pomivalne stroje, pralne stroje, televizorje, računalnike in sijalke. Vse zainteresirane vabi, da do 7. maja izrazijo svoje mnenje v vprašalniku, ki je na voljo na njihovi spletni strani.

Komisija bo rezultate javnega posvetovanja upoštevala pri pripravi izvedbenih uredb za navedene proizvode. Te se pripravijo v skladu s členom uredbe o označevanju z energijskimi nalepkami in delovnim načrtom za okoljsko primerno zasnovo 2016-2019.

Označevanje z energijskimi nalepkami strankam omogoča, da se ozaveščeno odločajo na podlagi tega, koliko energije porabijo izdelki. Informacije o učinkovitih in trajnostnih izdelkih tudi pomembno prispevajo k varčevanju z energijo ter zmanjšanju stroškov za energijo, obenem pa spodbujajo inovacije in naložbe v proizvodnjo energijsko učinkovitejših izdelkov.

Komisija zato želi posodobiti okvir za označevanje z energijskimi nalepkami, da bi izboljšali njegovo učinkovitost. Prepričani so namreč, da so standardizirane nalepke učinkovito sredstvo, s katerim se morebitnim strankam zagotovijo primerljive informacije o energijski učinkovitosti izdelkov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar