FinD - Novice - Za pet projektov lokalnih akcijskih skupin dobrega četrt milijona evrov
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

27.2.2018

Za pet projektov lokalnih akcijskih skupin dobrega četrt milijona evrov

Ljubljana, 27. februarja (STA) - Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo je potrdilo pet projektov, ki bodo v okviru lokalne akcijske skupine za mesto in vas krepili lokalni razvoj na območju Medvod, Domžal, Komende, Mengša, Trzina in Vodic. Skupna vrednost sredstev je nekaj več kot 255.000 evrov, pri čemer bo evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 204.177 evrov.

Med potrjenimi projekti je Krekovo središče, ki bo namenjen usposabljanju prostovoljcev, delavnicam za družine in tečajem za družinske oskrbovalce. Aktivirale se bodo medgeneracijske skupine, intervencijske skupine za prostovoljce, klubi svojcev ter t.i. babi servis, ki bo omogočal varstvo otrok na domovih. Višina odobrenih sredstev evropskega regionalnega sklada je dobrih 72.000 evrov.

Kot so sporočili iz Regionalne razvojne agencije ljubljanske urbane regije, bo iz tega sklada skoraj 42.000 evrov namenjenih celovitemu programu spodbujanja podjetništva Za vas!. Prek podjetniških druženj, startup vikendov in podjetniške akademije se bo razvijalo podporno podjetniško okolje za razvoj inovativnih podjetniških izzivov in priložnosti.

Občina Medvode bo medtem občanom ponudila možnost najema urbanih vrtičkov. V okviru projekta Urbano vrtnarjenje se bo zagotovilo nakup 20 vrtnih lop za spravilo orodja in opreme za potrebe obdelovanja vrtičkov. S tem bodo občane spodbudili k aktivnemu preživljanju prostega časa, druženju in povezovanju ter večji samooskrbi s hrano. Višina odobrenih sredstev Evropskega regionalnega sklada je skoraj 39.300 evrov.

Za ekološko izobraževanje na porečju Kamniške Bistrice (Evreka), s kateri želijo organizatorji dvigniti nivo ozaveščenosti o pomenu ohranjanja narave in trajnostnem načinu rabe naravnih ekosistemov, je odobrenih 31.100 evrov sredstev evropskega regionalnega sklada.

Skoraj 20.900 sredstev evropskega regionalnega sklada bo namenjenih projektu varna starost, ki načrtuje osveščanje zaposlenih v domovih za ostarele ter starostnikov in svojcev o nasilju nad starejšimi in možnimi načini ukrepanja. Usposobili bodo tudi zagovornika pravic starejših.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar