FinD - Novice - Začenja se ponovljeno sojenje nekdanjemu ekonomu Krašovcu
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

27.2.2018

Začenja se ponovljeno sojenje nekdanjemu ekonomu Krašovcu

Celje, 27. februarja (STA) - Na celjskem okrožnem sodišču se bo danes začelo ponovljeno sojenje nekdanjemu ekonomu mariborske nadškofije Mirku Krašovcu, ki je bil v prvem sojenju spoznan za krivega napeljevanja k poslovni goljufiji nekdanje direktorice Betnave Dragice Marinič in nekdanjega šefa za investicije v Betnavi Antona Ekarta. Obsojen je bil na tri leta zapora.

Vrhovno sodišče v Ljubljani je novembra lani sodbo nato razveljavilo, saj je ugodilo Krašovčevemu zahtevku za varstvo zakonitosti. Pri tem je navedlo ugotovljene kršitve zakona o kazenskem postopku in poudarilo, da v sodbi niso jasni razlogi glede naklepa. Med obravnavanjem zahteve za varstvo zakonitosti je vrhovno sodišče Krašovcu tudi prekinilo prestajanje vikend zaporne kazni.

Prvostopenjsko sodišče je sicer ugotovilo, da je Krašovec omenjeno dvojico nagovoril, da sta gospodarskemu ministrstvu posredovala navidezne gradbene situacije, s tem pa so pridobili evropska sredstva v višini 1,772 milijona evrov za obnovo mariborskega škofijskega dvorca Betnava.

Vrhovno sodišče pa je ugotovilo "precejšnje nasprotje med razlogi sodbe o vsebini listin in samimi listinami". Kot so zapisali na vrhovnem sodišču, so argumentu v sodbi sodišča prve stopnje glede napeljevalčevega naklepa nejasni.

Novo sojenje bo sicer potekalo pred popolnoma spremenjenim senatom, ki ga bo vodila celjska okrožna sodnica Cvetka Posilovič.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar