FinD - Novice - Na sodišču začetek glavne obravnave v sojenju Pavčku in soobtoženim
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

27.2.2018

Na sodišču začetek glavne obravnave v sojenju Pavčku in soobtoženim

Ljubljana, 27. februarja (STA) - Na ljubljanskem okrožnem sodišču se bo po napovedih danes začela glavna obravnava v sojenju nekdanjemu predsedniku uprave krovne družbe Skupina Viator & Vektor Zdenku Pavčku in soobtoženim. Na predobravnavnem naroku, ki je potekal decembra, obtoženi za zlorabo položaja in pomoči pri tem kaznivem dejanju niso priznali krivde za očitana dejanja.

Poleg Zdenka Pavčka bodo na zatožno klop danes sedli še nekdanji direktor Viator & Vektor Logistike Bojan Novak, predsednik uprave Izletnika Celje Darko Šafarič in Pavčkov sin Peter, ki je v Skupini Viator & Vektor zasedal enega ključnih položajev. Obtoženi so pomoči pri zlorabi položaja.

Nepravilnosti pri poslu je jeseni 2013 opazil stečajni upravitelj Viator & Vektor Logistike Anton Jagodic. Za kazensko ovadbo se je odločil zaradi prenosa lastništva romunskega podjetja Viator & Vektor Ro z Viator & Vektor Logistike na Izletnik Celje, ki je bil izpeljan septembra 2011. Po preučitvi ovadbe je tožilstvo zoper vse omenjene vložilo obtožnico.

Pred stečajem je Viator & Vektor Logistika namreč močno okrepila floto tovornjakov v Romuniji, tako da je v tamkajšnji Viator & Vektor Ro preselila skoraj 50 tovornjakov. Čeprav so bili tovornjaki zastavljeni pri Gorenjski banki, Jagodic ni izključil možnosti, da so bili v Romunijo preseljeni zaradi nadaljnje prodaje vozil. Pavček je to zanikal in dejal, da so tovornjake v Romunijo preselili izključno zato, ker jih je tamkajšnje podjetje potrebovalo zaradi povečanega obsega poslov.

Omenjeni posel predstečajnega prenosa lastništva romunskega podjetja je stečajni upravitelj najprej skušal izpodbijati v Sloveniji, ko mu to ni uspelo, ga je izpodbijal tudi na sodišču v Romuniji, vendar tudi tam ni uspel. Leta 2014 je Pavček zatrjeval, da po njegovem vedenju pri poslu ni bilo nič nezakonitega.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar