FinD - Novice - Prihodek od prodaje storitev lani najvišji v zadnjih 10 letih
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

26.2.2018

Prihodek od prodaje storitev lani najvišji v zadnjih 10 letih

Ljubljana, 26. februarja (STA) - Prihodek od prodaje storitev je bil lani za 8,4 odstotka višji kot predlani. Trend rasti iz preteklih let se je nadaljeval, prihodek pa je dosegel najvišjo vrednost v zadnjih 10 letih, je objavil statistični urad.

Prihodek od prodaje storitev se je na letni ravni zvišal v vseh opazovanih skupinah storitvenih dejavnostih. Na visoko rast v letu 2017 je vplivala predvsem rast v drugih raznovrstnih poslovnih dejavnostih, za 12,6 odstotka, in v dejavnosti promet in skladiščenje, za 11,5 odstotka.

Prihodek od prodaje storitev je bil višji v vseh lanskih mesecih. Decembra se je v letni primerjavi povečal za 9,4 odstotka. Najbolj izrazito se je povečal v strokovnih, znanstvenih in tehničnih dejavnostih, in sicer za 12,2 odstotka, predvsem zaradi rasti prihodka v arhitekturnem in tehničnem projektiranju.

Višji prihodek kot pred enim letom so s prodajo storitev ustvarile tudi druge skupine storitvenih dejavnosti: promet in skladiščenje ter druge raznovrstne poslovne dejavnosti za 10 odstotkov, informacijske in komunikacijske dejavnosti za 9,3 odstotka ter gostinstvo za 5,6 odstotka.

Prihodek od prodaje storitev se je decembra v mesečni primerjavi povečal za 1,1 odstotka. Najbolj izrazito se je zvišal v strokovnih, znanstvenih in tehničnih dejavnostih, za 6,6 odstotka, predvsem zaradi povečanja prihodka v arhitekturnem in tehničnem projektiranju.

Višji kot novembra lani oz. za 2,3 odstotka je bil decembra lani tudi prihodek v informacijskih in komunikacijskih dejavnostih. V dejavnosti promet in skladiščenje ter v gostinstvu je bil približno enak, v drugih raznovrstnih poslovnih dejavnostih pa je bil za 3,4 odstotka nižji.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar