FinD - Novice - Inšpekcija pregleduje obrat MDK
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

26.2.2018

Inšpekcija pregleduje obrat MDK

Ljubljana, 26. februarja (STA) - Inšpekcija za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin pregleduje obrat MDK v Ljubljani, ki so ga konec januarja zaprli, so za STA potrdili na upravi za varno hrano in MDK. Obrat je začasno zaprt zaradi slabega higiensko-tehničnega stanja, neizpolnjevanja pogojev za prostore in opremo ter nepopolnih notranjih kontrol za obvladovanje procesov.

Koliko časa bo pregled trajal, ni znano. Je pa od njega odvisno, ali se bo obrat Mesnin dežele Kranjske (MDK) znova odprl. MDK bo lahko nadaljeval s proizvodnjo takrat, ko bo inšpekcija ugotovila, da je odpravil vse neskladnosti (tehnične, HACCP, sledljivost in druge).

Obrat je imel odločbo o zaprtju do 22. februarja, a so v MDK inšpekcijo prosili za odlog pregleda do današnjega dne. Za to so se v MDK odločili, ker si želijo brezhibno urejene dokumentacije, so pojasnili.

Inšpektorji so sicer, kot so za STA prejšnji teden pojasnili na upravi za varno hrano, 14. februarja pregledali le dokumentacijo za oddelek konzerve in poltrajni program, a predložena dokumentacija ni bila ustrezna. Prav tako niso bili skladni oz. so bili pomanjkljivi predloženi dokumenti prerekvizitnih (predhodnih) programov.

Ker so v MDK zaprosili za odlog pregleda, inšpekcija takrat ni izvedla pregleda izpolnjevanja tehničnih in higienskih pogojev v praksi.

Direktor MDK Edvard Fonda je v začetku meseca na novinarski konferenci zagotovil, da so izdelki MDK varni in da obrat urejajo. Stroške urejevalnih oz. vzdrževalnih del, ki so sledili odločbam inšpekcije (npr. urejanje tlakov, izolacije, kotla za vampe in napajalnikov v hlevu), je ocenil na nekaj 10.000 evrov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar