FinD - Novice - Na ljubljanskem letališču razmišljajo o drugem ponudniku letalskega goriva
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

26.2.2018

Na ljubljanskem letališču razmišljajo o drugem ponudniku letalskega goriva

Brnik, 24. februarja (STA) - Fraport Slovenija, ki od leta 2014 upravlja z ljubljanskim letališčem, si želi v skladu z željo po čim širši ponudbi in čim bolj kakovostnih storitvah na največje slovensko letališče pripeljati še enega ponudnika letalskega goriva. Zaenkrat ima namreč Petrol monopolen položaj pri oskrbi letal z gorivom na letališču.

Ministrstvo za infrastrukturo je prejšnji mesec izdalo namero o ustanovitvi stavbne pravice na zemljiščih v Zgornjem Brniku, poleg letališča. Kot so zapisali, so namero o ustanovitvi stavbne pravice izdali za potrebe izgradnje objekta drugega dobavitelja letalskega goriva.

Za STA so na ministrstvu pojasnili, da možnosti povečanja števila dobaviteljev letalskega goriva na Letališču Jožeta Pučnika ureja upravljalec letališča Fraport Slovenija, ki vodi tudi vse postopke za izvedbo izgradnje objekta drugega dobavitelja.

"V skladu z našo željo po čim širši ponudbi in čim bolj kakovostnih storitvah smo že pred leti v prostorskem načrtu razvoja letališča opredelili možnost drugega ponudnika letalskega goriva," so za STA pojasnili v družbi Fraport Slovenija.

Od takrat dogajanje na trgu ponudbe letalskih goriv aktivno spremljajo, vendar o kakršnihkoli dogovorih s konkretnim novim ponudnikom letalskega goriva še ne morejo poročati.

Kot na svoji spletni strani navaja Petrol, v sklopu ponudbe letalskih goriv nudijo oskrbo letal z gorivom za reakcijske motorje JET A-1 in letalskim bencinom 100 LL, med mazivi pa olja za letalske turbinske in batne motorje.

Poleg neposredne oskrbe letal na letališčih nudijo tudi posredno oskrbo letalskih goriv v veleprodaji za potrebe drugih letališč in vzletišč na območju Slovenije in za tujino. "Med našimi kupci so slovenski in nekateri največji evropski letalski prevozniki kot tudi prevozniki z drugih kontinentov, plovila slovenskih in tujih državnih organov, mednarodnih organizacij in letala splošnega letalstva," dodajajo.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar