FinD - Novice - Za podporo proizvodnji elektrike iz obnovljivih virov na voljo 10 milijonov evrov
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

23.2.2018

Za podporo proizvodnji elektrike iz obnovljivih virov na voljo 10 milijonov evrov

Ljubljana, 23. februarja (STA) - Agencija za energijo je danes objavila tretji javni poziv k prijavi projektov proizvodnih naprav za proizvodnjo elektrike iz obnovljivih virov energije in v soproizvodnji toplote in elektrike z visokim izkoristkom za vstop v podporno shemo. Na razpolago je deset milijonov evrov, razdeljeni pa bodo v okviru dvokrožnega konkurenčnega postopka.

Prijava projektov proizvodnih naprav na ta javni poziv je možna do 10. aprila. Predmet javnega poziva je izbor projektov za nove in obnovljene proizvodne naprave na obnovljive vire energije ter iz soproizvodnje z visokim izkoristkom, za v katerih proizvedeno elektriko bodo proizvajalci upravičeni do pridobitve podpore, so zapisali na agenciji.

Investitorji projekta za proizvodno napravo morajo pri prijavi navesti ceno elektrike, proizvedene v proizvodni napravi, in načrtovano letno količino elektrike. Ponujeno ceno morajo razdeliti na nespremenljivi in spremenljivi del, kot je določeno v skladu z metodologijo za določanje cene elektrike proizvodnih naprav in referenčnih stroškov proizvodnje elektrike proizvodnih naprav.

Do prijave na javni poziv niso upravičeni investitorji v projekte za proizvodne naprave, ki proizvajajo elektriko iz pogonskih biogoriv ali drugih tekočih biogoriv, pridobljenih iz biomase.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar