FinD - Novice - Razpoloženje v nemškem gospodarstvu februarja slabše
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

22.2.2018

Razpoloženje v nemškem gospodarstvu februarja slabše

München, 22. februarja (STA) - Razpoloženje v nemškem gospodarstvu se je februarja v primerjavi z januarjem precej poslabšalo. Indeks münchenskega inštituta za gospodarske raziskave Ifo se je z januarskih 117,6 točke znižal na 115,4 točke. Podjetja so manj zadovoljna s trenutno situacijo, tudi poslovne napovedi za prihodnje mesece so precej manj optimistične.

Po evforiji v zadnjih mesecih so podjetja v februarju manj zadovoljna s trenutno situacijo, kljub temu pa je ocena še vedno na drugi najvišji vrednosti po letu 1991. Po navedbah inštituta Ifo to nakazuje 0,7-odstotno gospodarsko rast v prvem četrtletju.

V proizvodnem sektorju je vrednost indeksa februarja v primerjavi z rekordno vrednostjo v januarju občutno padla. Ocene trenutnega stanja so februarja nekoliko manj ugodne, kljub temu pa ostajajo na visoki ravni. Tudi obeti za prihodnje mesece so slabši, saj ugotavlja malenkostni upad povpraševanja in nekoliko manj naročil, so sporočili iz inštituta Ifo.

Gospodarsko razpoloženje se je poslabšalo tudi v trgovini na debelo in v trgovini na drobno, v drugi nekoliko bolj kot v prvi. Prav tako se je indeks znižal v gradbeništvu, predvsem na račun precej znižanih pričakovanj, medtem ko so bile ocene trenutnega stanja v gradbeništvu februarja ponovno rekordno visoke.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar