FinD - Novice - Dolar se pred objavo zapiskov Feda krepi
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

21.2.2018

Dolar se pred objavo zapiskov Feda krepi

New York, 21. februarja (STA) - Po torkovih padcih se indeksi na newyorških borzah ob začetku današnjega trgovanja zvišujejo. Analitiki pričakujejo objavo zapiskov zasedanja ameriške centralne banke Federal Reserve, medtem pa dolar počasi napreduje.

V prvih 30 minutah trgovanja se je indeks Dow Jones zvišal za 0,30 odstotka, širši S&P 500 je pridobival 0,49 odstotka, tehnološki indeks Nasdaq pa 0,54 odstotka vrednosti.

Danes bo sicer ameriška centralna banka objavila zapiske zadnjega zasedanja odbora za odprti trg, ki določa monetarno politiko. Vlagatelji bodo v njih iskali namige o prihodnjem tempu dvigovanja obrestnih mer v ZDA. Medtem ko je sprva veljalo, da gre do konca letošnjega leta pričakovati tri dvige, se sedaj špekulira o štirih.

Ob tem pričakovanju se v primerjavi z evrom in jenom še naprej diskretno zvišuje vrednost dolarja, če v zapiskih ne bo večjih presenečenj, pa nekateri analitiki napovedujejo še močnejši povratek zelenca. Na frankfurtski borzi je bilo treba nekaj pred 16. uro za en evro odšteti 1,233 dolarja.

V območju z evrom je popoldne indeks najpomembnejših delnic Eurostoxx 50 izgubljal 0,18 odstotka, v Frankfurtu je bil DAX 0,19 odstotka pod gladino. Na drugi strani se je v Parizu CAC 40 zviševal za 0,05 odstotka, pozitivno pa je bila razpoložena tudi londonska borza zunaj območja s skupno evropsko valuto, saj se je osrednji indeks FTSE 100 držal 0,33 odstotka nad izhodiščem.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar