FinD - Novice - Banka Lloyds lani precej povečala dobiček
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

21.2.2018

Banka Lloyds lani precej povečala dobiček

London, 21. februarja (STA) - Britanska bančna skupina Lloyds je lani vknjižila 3,04 milijarde funtov (3,4 milijarde evrov) čistega dobička, kar je 52 odstotkov več kot predlani. Rezultat pripisujejo dobri strategiji, ki jih je med drugim znova v celoti vrnila k zasebnemu lastništvu. Odkupiti nameravajo za milijardo funtov lastnih delnic, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Leto 2017 je bilo prelomno, v katerem je skupina naredila pomemben strateški napredek in se v celoti vrnila k zasebnemu lastništvu," je poudaril glavni izvršni direktor Antonio Horta-Osorio.

Napovedal je, da se bo banka v prihodnjih treh letih še bolj osredotočila na digitalizacijo, kar naj bi dodatno pospešilo njeno rast.

Britanska vlada je banko Lloyds po izbruhu finančne krize reševala z vložkom v višini okoli 20 milijard funtov. S tem je v njej pridobila 43-odstotni lastniški delež. Od maja lani je banka spet v celoti zasebna.

V okviru prestrukturiranja po reševanju se je banka odrekla delu mednarodnih operacij in se osredotočila na britanski trg. Tako so ji šle na roko ugodne razmere na britanskem nepremičninskem trgu, pa tudi poslovanje s kreditnimi karticami.

Lani je banka ukinila 3000 delovnih mest. Od leta 2014 je odpustila že 12.000 ljudi.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar