FinD - Novice - Slovenske restavracije čakajo na glasove
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

21.2.2018

Slovenske restavracije čakajo na glasove

Ljubljana, 21. februarja (STA) - V izboru The Slovenia Restaurant Awards letos sodeluje skupno 166 restavracij iz petih slovenskih regij. Do 9. marca lahko o najboljših odločijo gurmanski navdušenci z glasovanjem prek spleta. Namen izbora je med drugim dvigniti mednarodno prepoznavnost Slovenije kot destinacije za enogastronomske užitke ter dvigniti kakovosti ponudbe.

V izboru najboljših slovenskih restavracij je imela prvo besedo komisija, ki je po strokovnih kriterijih in osebnih izkušnjah pripravila obširen seznam restavracij, za katere meni, da s svojo ponudbo ter kakovostjo jedi in storitev ponujajo vrhunsko kulinarično izkušnjo. Vsak član strokovne komisije je moral restavracijo, ki jo je uvrstil na seznam, obiskati vsaj enkrat v zadnjih dveh letih.

Izbirali so sicer med restavracijami, ki so odprte najmanj eno leto. Upoštevali so ponudbo hrane in pijače, pa tudi storitev - ta mora temeljiti "na prijazni postrežbi ter načinu in znanju priporočanja hrane in pijače", so pojasnili organizatorji izbora, katerega sponzor je Diners Club International.

Sedaj je na vrsti javnost, ki lahko svoj glas do 9. marca odda prek spletne strani www.the-slovenia.com. Izbranih bo do 10 najboljših restavracij v vsaki regiji, zmagovalce pa bodo slovesno razglasili konec marca.

"Naša vizija je mednarodna prepoznavnost Slovenije kot 'foodie' turistične destinacije, dolgoročen dvig kakovosti storitev in obiska v restavracijah ter razvoj zdrave kulinarične kulture Slovencev," so sicer dodali izvajalci izbora, založniška hiša The Slovenia.

Lani so si naziv regionalnih zmagovalcev priborili Vila Podvin, Ošterija Debeluh, Gostilna Rajh, Hiša Franko ter Restavracija Strelec. Strokovna komisija je izbrala tudi najboljšo restavracijo leta 2017; to je postala kobariška Hiša Franko.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar