FinD - Novice - Pri pogajanjih o normativih v zdravstveni negi optimistični na obeh straneh
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

21.2.2018

Pri pogajanjih o normativih v zdravstveni negi optimistični na obeh straneh

Ljubljana, 20. februarja (STA) - Na ministrstvu za zdravje podpirajo zahteve sindikatov za pripravo kadrovskih standardov in normativov za delo na področju zdravstvene in babiške nege, so sporočili po današnjem delu pogajanj s sindikati. Tudi sindikalna stran je optimistična in verjame, da bodo to poglavje izpeljali do konca, so povedali za STA.

Na ministrstvu pričakujejo, da bodo v pogajanjih s socialnimi partnerji našli skupne rešitve, oblikovali enoten predlog in dogovorili postopek in organe za sprejem in uveljavitev kadrovskih normativov in standardov. Usklajevanje o pripravah, sprejemu in uveljavitvi kadrovskih normativov in standardov po njihovem pojasnilu temelji na dokumentih, ki so jih pripravile pristojne zbornice oziroma združenja.

Na sindikalni strani ocenjujejo, da bodo v aneks h kolektivni pogodbi lahko zabeležili vsebino svojih stavkovnih zahtev glede uveljavitve standardov in normativov dela, je za STA dejala predsednica Sindikata delavcev v zdravstveni negi Slovenije Jelka Mlakar. Pričakujejo pa tudi, da bodo oblikovali besedilo za bodoči stavkovni sporazum, ki se bo nanašalo na standarde in normative.

V današnjem tretjem krogu pogajanj sta na sindikalni strani poleg omenjenega sindikata sodelovala tudi Sindikat zdravstva in socialnega varstva Slovenije in Sindikat zdravstva in socialnega skrbstva Slovenije, ki je vključen v sindikalno konfederacijo Pergam.

Naslednji krog pogajanj bo predvidoma čez teden dni.

Zaposleni v zdravstvu in socialnem varstvu so 13. februarja pripravili dveurno opozorilno stavko, ki se ji je pridružilo med 20.000 in 25.000 zaposlenih. Za stavko so se skupaj odločili v Sindikatu delavcev v zdravstveni negi Slovenije in Sindikatu zdravstva in socialnega varstva Slovenije, med drugim pa so zahtevali tudi uveljavitev kadrovskih standardov in normativov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar