FinD - Novice - Ptujski svetniki še enkrat potrdili po mnenju župana nezakonite sklepe
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

20.2.2018

Ptujski svetniki še enkrat potrdili po mnenju župana nezakonite sklepe

Ptuj, 19. februarja (STA) - Ptujski župan Miran Senčar je na današnjo sejo mestnega sveta spet uvrstil odločanje o predlogih dela svetnikov, s katerimi ti želijo razveljaviti razpis občine za izvajalca del za pet milijonov evrov vreden in evropsko sofinanciran projekt prenove mestne tržnice. Tudi tokrat so izglasovali sklepe, ki so po mnenju Senčarja nezakoniti.

Nekaj mestnih svetnikov je že na januarski redni seji opozorilo na po njihovem dvomljivo pripravljen razpis, ki naj bi zaradi nekaterih razpisnih pogojev onemogočal sodelovanje domačim podjetjem na njem ter naj bi bil po mnenju nekaterih prirejen za katerega od večjih gradbincev.

Potem ko niso uspeli z zahtevo za ponovitev razpisa ter imenovanje komisije, v kateri bi bili tudi člani mestnega sveta, so zahtevali izredno sejo, na njej pa z večino glasov izglasovali sklepe, ki mestni oblasti otežujejo izvedbo projekta.

Senčar je zato na današnji redni seji v skladu s statutom sklepe, ki so po njegovem mnenju nezakoniti, znova dal na glasovanje, svetniki pa so jih še bolj prepričljivo podprli. Župan je tudi danes ponovil, da tistih sklepov, ki so po njegovem mnenju nezakoniti, ne bo upošteval, hkrati pa bo sprožil postopek tudi na upravnem sodišču.

"Moje mnenje je nespremenjeno. Nekateri sklepi posegajo v pristojnost župana in jih bom zato tudi zadržal, tiste sklepe in dele sklepov, ki jih lahko sprejmem, pa bom tudi izvršil. Če bo to potrebno in se v naslednjem mesecu ne bo kaj spremenilo, se bom obrnil tudi na upravno sodišče," je dejal ptujski župan.

Kot je danes še zagotovil, razpisa zagotovo ne namerava razveljaviti, ob tem pa dodal, da so javno odpiranje ponudb iz za danes predvidenega termina preložili za teden dni. Senčar namerava postopek javnega naročanja nadaljevati kljub zapletom, ob tem pa pričakuje, da bo svoje povedala še pravna stroka. Ker to lahko traja tudi več kot leto dni, obstaja možnost, da bo tržnica prej prenovljena, kot bo znana odločitev upravnega sodišča.

Kot predvideva razpis, bo izbrani izvajalec z deli začel takoj po sklenitvi pogodbe, pri čemer je kot maksimalni čas gradnje predvidenih sedem mesecev. Naložbo bo ptujska občina pokrila s sredstvi iz mehanizma celostnih teritorialnih naložb (CTN), ocenjena pa je na 4,8 milijona evrov.

Ptujski mestni svet je julija lani projekt prenove tržnice potrdil brez glasov proti, čeprav je bilo nekaj pomislekov glede zagotovitve ustreznega števila parkirnih mest, saj bodo sedanja ob tržnici s prenovo ukinjena. Po takratnih zagotovilih župana se dogovarjajo za izgradnjo garažne hiše, pri čemer naj bi obstajal tudi zasebni interes.

Se je pa kmalu po sprejetem sklepu organizirala civilna iniciativa, ki sicer ni nasprotovala obnovi tržnice, a je bila odločno proti poseku nekaj starih in velikih dreves. V ta namen so zbrali celo več kot 4000 podpisov, a mestna uprava jim ni prisluhnila. Stari cigarovci so tako kmalu po novoletnih praznikih nenapovedano padli v enourni jutranji akciji.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar