FinD - Novice - Sij s tremi novimi nadzorniki
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

19.2.2018

Sij s tremi novimi nadzorniki

Ljubljana, 19. februarja (STA) - Delničarji Sija so na današnji skupščini imenovali tri nove člane nadzornega sveta. Za štiriletni mandat so imenovali Boštjana Napasta, Heleno Ploj Lajovic in Polono Marinko, nov mandat pa so potrdili Jevgeniju Zverevu in Dmitrju Davidovu. Z novimi imenovanji želi Sij izboljšati korporativno upravljanje.

Kot so v sporočilu za javnost sporočili iz družbe Sij, so na skupščini dosedanja člana nadzornega sveta Sergeja Frolova in Sergeja Čerkaeva odpoklicali s funkcije, medtem ko v sedemčlanskem nadzornem svetu ostajata Janko Jenko in Mitja Križaj.

Spremembe v sestavi nadzornega sveta odražajo, da je družba usmerjena v izboljševanje standardov korporativnega upravljanja v družbi Sij in Skupini Sij, "samo dejstvo, da so se skupščine udeležili vsi delničarji, pa kaže na njihovo podporo tem prizadevanjem", so še zapisali.

V Siju, ki je v večinski lasti ruske družine Zubitski, nadzorni delež pa ime v njem država, je v zadnjem letu po smrti očeta iz te družne prišlo do velikih sprememb v načinu upravljanja družbe. Kot je poročalo Delo, naj bi se sin Jevgenij Zubicki začel pospešeno vmešavati v tekoče posle družbe in prevzemati njene vajeti, čeprav ni ne član uprave ne član nadzornega sveta.

Sij sicer formalno vodita njegov brat Andrej Zubicki in Dimitrij Bočkarev. Prav zaradi teh sprememb je lani po pisanju Dela jeklarsko družbo zapustila prejšnja uprava, pa tudi okoli 25 ključnih menedžerjev in razvojnih kadrov.

Skupino Sij poleg osnovne metalurške dejavnosti sestavlja še prehrambna dejavnost (Skupina Perutnina Ptuj). Skupaj skupina zaposluje skoraj 7500 zaposlenih v Sloveniji in tujini.

V devetmesečju lani je skupina ustvarila za 13,7 milijona evrov čistega dobička, v enakem obdobju leta 2016 pa je ta znašal 28,5 milijona evrov. Za 19,7 odstotka na 763,5 milijona evrov pa je zvišala prihodke od prodaje, so novembra sporočili iz Sija.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar