FinD - Novice - Postojna v energetsko sanacijo javnih stavb s Petrolom
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

17.2.2018

Postojna v energetsko sanacijo javnih stavb s Petrolom

Postojna, 16. februarja (STA) - Občina Postojna bo 14 javnih objektov energetsko sanirala s pomočjo Petrola. Vrednost vseh sanacijskih del je ocenjena na 3,5 milijona evrov, zasebni partner bo prispeval 51 odstotkov, občina devet odstotkov, preostali denar pa bodo pridobili iz državnih sredstev.

Občinski svetniki so ta predlog potrdili na četrtkovi seji, je za STA povedal postojnski župan Igor Marentič. Med stavbami, ki jih bodo energetsko prenovili, je naštel osnovne šole, vrtce, občinsko stavbo in nekatere druge. Te so razdeljene na tiste, na katerih bodo popolnoma prenovili fasado, streho in stavbno pohištvo, ter na tiste, ki jih bodo sanirali le delno.

"Energetski prihranki iz tega naslova bodo v prihodnjih 15 letih šli zasebnemu partnerju, od teh bo postojnska občina pridobila tri odstotke. Po preteku tega obdobja bodo šli vsi prihranki občini," je povedal Marentič. V tem obdobju naj bi sicer prihranki dosegli nekaj manj kot 1,2 milijona evrov, zasebnega partnerja pa je občina izbrala na podlagi razpisa. Nanj je prispela ena ponudba, ki je po oceni komisije izpolnjevala vse pogoje.

Postojnska občina je začela prenavljati tudi javno razsvetljavo. Prihranki pri javni razsvetljavi so v 15-letnem obdobju ocenjeni na nekaj več kot 1,3 milijonov evrov, vrednost investicije pa znaša nekaj manj kot 3,9 milijona evrov. Občina je sama s tehnologijo led prenovila 56 odstotkov razsvetljave, preostalo pa bodo v sodelovanju z izbranim partnerjem zamenjali v prihodnjih mesecih.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar