FinD - Novice - Allianz kljub številnim naravnim nesrečam povečal dobiček iz poslovanja
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

19.2.2018

Allianz kljub številnim naravnim nesrečam povečal dobiček iz poslovanja

München, 16. februarja (STA) - Nemška zavarovalnica Allianz je kljub seriji orkanov in drugih naravnih nesreč lani uspela povečati dobiček, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Zahvaljujoč dobrim rezultatom na področju zdravstvenega in življenjskega zavarovanja se je dobiček iz poslovanja ustavil pri 11,1 milijarde evrov, kar je 0,4 odstotka več kot leta 2016.

Čisti prihodki od prodaje so padli za 2,3 odstotka na 6,8 milijarde evrov, kar v zavarovalnici pripisujejo učinkom davčne reforme v ZDA in nakupu nemške banke Oldenburgische Landesbank.

Lanski rezultati so po poročanju dpa v skladu s pričakovanji analitikov, letošnje dividende pa bodo predvidoma zrasle za 40 centov na osem evrov.

Izvršni direktor Oliver Bäte je ob objavi poslovnih rezultatov pojasnil, da je skupina izpolnila začrtane cilje in ohranila izredno raven kapitalske moči. Po besedah prvega moža zavarovalnice je Allianz lani delničarjem v obliki odkupov delnic vrnil tri milijarde evrov.

V napovedi letošnjega poslovanja je Bäte nekoliko bolj konservativen od analitikov. Kot je dejal, bo dobiček iz poslovanja ostal stabilen pri okoli 11 milijardah evrov. Analitiki medtem napovedujejo, da bo dobiček iz poslovanja dosegel 11,7 milijarde evrov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar