FinD - Novice - Coca-Cola zaradi davčne reforme četrtletje zaključila z izgubo
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

19.2.2018

Coca-Cola zaradi davčne reforme četrtletje zaključila z izgubo

New York, 16. februarja (STA) - Coca-Cola je poročala o četrtletni izgubi, ki jo v podjetju pripisujejo predvsem enkratnemu strošku na račun davčne reforme v ZDA. Podjetje je v zadnjih treh mesecih lanskega leta zabeležilo 2,8 milijarde dolarjev izgube, medtem ko je v enakem obdobju leta 2016 zabeležilo 500 milijonov dolarjev čistega dobička.

Kot poslovno poročilo Coca-Cole povzema francoska tiskovna agencija AFP, gre izgubo pripisati predvsem 3,6 milijarde dolarjev visokim stroškom, ki so povezani z davčno reformo v ZDA.

Prihodki od prodaje so v zadnjem četrtletju padli za 20 odstotkov na 7,5 milijarde dolarjev, tudi na račun prodaje nekaterih proizvodnih obratov za polnjenje steklenic.

Izvršni direktor James Quincey je dejal, da je z rezultati zadovoljen, ob čemer je izpostavil, da je Coca-Cola na poti, da ponovno postane podjetje, ki se ukvarja le s pijačami.

V poslovnem poročilu je podjetje izpostavilo tudi, da je rast prodaje nekaterih negaziranih pijač nekoliko omejila padec prodaje gaziranih pijač, še poroča AFP.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar