FinD - Novice - Upravno sodišče delno ugodilo Telekomu Slovenije glede odločbe AVK
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

19.2.2018

Upravno sodišče delno ugodilo Telekomu Slovenije glede odločbe AVK

Ljubljana, 16. februarja (STA) - Upravno sodišče je delno odpravilo odločbo agencije za varstvo konkurence (AVK), ki je Telekomu Slovenije očitala zlorabo prevladujočega položaja na trgu širokopasovnega dostopa v Sloveniji, s čimer naj bi zagotavljanje svoje veleprodajne storitve pogojeval s sprejemom nepotrebnih dodatnih obveznosti. Zadevo je vrnilo AVK v ponovni postopek.

Kot so prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili s Telekoma Slovenije, je upravno sodišče razsodilo, da se tožbi Telekoma Slovenije delno ugodi, in sicer v delu, v katerem se mu očita zlorabo prevladujočega položaja na medoperaterskem trgu širokopasovnega dostopa z bitnim tokom v Sloveniji.

S tem naj bi med 1. julijem 2005 in 22. septembrom 2008 alternativnim operaterjem zagotavljanje svoje veleprodajne storitve širokopasovnega dostopa z bitnim tokom pogojeval s sprejemom dodatnih obveznosti, to je obveznosti zakupa telefonskega priključka s strani končnega uporabnika ali operaterja, ki glede na trgovinske običaje in glede na lastno prakso niso bile potrebne.

V tem delu je sodišče odločbo AVK odpravilo, v ostalem delu pa je Telekomovo tožbo zavrnilo. Telekom bo sodbo preučil in se na podlagi tega odločil glede nadaljnjih ukrepov, so še pojasnili v objavi na spletnih straneh Ljubljanske borze.

AVK je leta 2013 z odločbo ugotovil, da je Telekom pred leti prevladujoči položaj na medoperaterskem trgu širokopasovnega dostopa z bitnim tokom prek bakrenega omrežja v Sloveniji zlorabljal tako, da je operaterjem oz. internetnim ponudnikom pogojeval priključitev ADSL s predhodnim zakupom ISDN-priključka s strani končnih uporabnikov.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar