FinD - Novice - Koprska in novogoriška gospodarska zbornica bosta tesneje sodelovali
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

19.2.2018

Koprska in novogoriška gospodarska zbornica bosta tesneje sodelovali

Lipica, 18. februarja (STA) - Primorski gospodarstveniki so se v četrtek v Lipici srečali na skupnem upravnem odboru, med drugim pa sta Primorska gospodarska zbornica iz Kopra in Severno Primorska gospodarska zbornica iz Nove Gorice podpisali dogovor o sodelovanju pri reševanju skupnih problemov, ki tarejo gospodarstvo v celotni regiji.

Gospodarstveniki, ki so na srečanju ugotovili številne podobnosti in potencialne sinergijske učinke, vidijo priložnost za sodelovanje v okviru enotnega primorskega gospodarskega prostora, so zapisali v skupnem sporočilu obeh zbornic.

Povezani lahko dosežejo boljše rezultate pri vplivanju na ključne odločevalce pri večjih investicijah v javno infrastrukturo, kot so elektrika, telefonija, ceste in železnica, pri oblikovanju ekonomske cone v obalno-kraški regiji ter specialne ekonomske cone na severnem Primorskem.

Velik skupni izziv pa jim predstavljajo učinkovitejše povezovanje gospodarstva s primorskima univerzama predvsem pri programih, ki jih potrebuje gospodarstvo, sodelovanje v evropskih projektih ter iskanje načinov za podporo gospodarstvu pri zagotavljanju ustreznih kadrov.

Kot so še napovedali, je podpisan dogovor o tesnejšem sodelovanju med zbornicama le prvi korak pri ustvarjanju novih priložnosti za gospodarstvo celotne Primorske, ki predstavlja dobro desetino slovenske gospodarske moči tako po ustvarjenih dobičkih kot tudi po številu zaposlenih.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar