FinD - Novice - Protikorupcijski urad aretiral guvernerja latvijske centralne banke
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

19.2.2018

Protikorupcijski urad aretiral guvernerja latvijske centralne banke

Riga, 18. februarja (STA) - V Latviji so agenti posebnega urada za boj proti korupciji KNAB v soboto aretirali guvernerja centralne banke Ilmarsa Rimsevicsa, je danes potrdil latvijski premier Maris Kucinskis. Obenem je zatrdil, da finančni sistem države ni v nevarnosti, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Rimsevices je bil za guvernerja centralne banke imenovan leta 2001. V soboto zvečer so ga pridržali agenti KNAB in ga kar sedem ur zasliševali, nato pa so ga danes prepeljali na drugo lokacijo, poročanje latvijske tiskovne agencije BNS povzema AFP. Agenti naj bi tudi preiskali njegov dom in prostore centralne banke.

Premier je danes potrdil sobotno pridržanje in obenem dejal, da zaenkrat ne on sam in tudi ne kakšen drug predstavnik oblasti nima nobenega razloga za vmešavanje v delo KNAB. "Urad dela profesionalno," je za BNS ocenil Kucinskis in dodal še, da bo KNAB javnosti posredoval nadaljnje informacije, ko bo ocenil, da je to mogoče. KNAB zaenkrat ni podal nobene informacije.

Latvija je članica območja z evrom, tako da je Rimsevices tudi član glavnega organa Evropske centralne banke, Sveta ECB. Latvijska vlada se bo zaradi aretacije v ponedeljek sestala na izredni seji, še poroča AFP, latvijski predsednik Raimonds Vejonis pa je na Twitterju napovedal srečanje s člani sveta za nacionalno varnost na temo "situacije v bančnem sektorju".

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar