FinD - Novice - Kolektor bo v BiH odprl novo proizvodno halo
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

15.2.2018

Kolektor bo v BiH odprl novo proizvodno halo

Ljubljana, 15. februarja (STA) - Kolektor namerava do konca leta v Prijedorju v BiH postaviti 2500 kvadratnih metrov veliko proizvodno halo. Član uprave družbe Valter Leban in župan Prijedorja Milenko Đaković sta podpisala memorandum, s katerim sta se strani med drugim zavezali, da bosta sodelovali tudi pri razvoju gospodarstva na širšem območju mesta, so sporočili iz družbe.

Projekt, za katerega so temelje položili s podpisom memoranduma, bo potekal v več fazah. Prva vključuje zagotovitev zemljišča in postavitev proizvodne hale, končana pa naj bi bila do konca leta.

Strani sta se s podpisom memoranduma zavezali, da ne bosta poskrbeli samo za vzpostavitev vse potrebne infrastrukture za zagon proizvodnje, pač pa bosta tvorno sodelovali tudi pri razvoju gospodarstva in povečevanju zaposlovanja na širšem območju mesta Prijedor, so v sporočilu za javnost zapisali v Kolektorju.

Prav tako bosta Prijedor in Kolektor sodelovala "pri povezovanju gospodarskih subjektov, izobraževalnih ustanov in drugih pomembnih akterjev v regiji ter po svojih močeh prispevala h krepitvi izvoznega potenciala in internacionalizaciji".

Đaković je ob podpisu memoranduma izrazil veselje, da so našli skupni jezik in začeli sodelovati. "Pričakujem, da bomo dober poslovni partner Kolektorju in da bomo sodelovanje v prihodnjih letih še okrepili in nadgradili," je dodal.

Nova proizvodna hala v Prijedorju bo sicer že četrta proizvodna lokacija za Kolektorjevo podjetje v Bosni in Hercegovini Kolektor CCL. Kolektor CCL je danes kompetenčni center za maloserijske komutatorske programe, hibridiko in magnetiko, med najpomembnejšimi kupci pa so Valeo, Bosch, Remy, Mahle, Stihl in drugi, so še zapisali.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar