FinD - Novice - Prihodnji teden razpis za vodilne v Croatii Airlines
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

15.2.2018

Prihodnji teden razpis za vodilne v Croatii Airlines

Zagreb, 15. februarja (STA) - Potem ko so predstavniki sindikatov hrvaškega letalskega prevoznika Croatia Airlines, zaskrbljeni nad usodo družbe, na slabo stanje opozorili državni vrh, je minister za promet Oleg Butković napovedal, da bodo prihodnji teden objavili razpis za vodstvo te družbe.

Sindikati so zaskrbljeni nad usodo Croatia Airlines, o čemer so v pismu konec januarja obvestili hrvaškega premierja Andreja Plenkovića. Ocenjujejo, da so za to, da je družba v slabem konkurenčnem položaju, odgovorne hrvaške vlade. Izpostavili so, da je država kot večinska lastnica že štirikrat na čelo družbe postavila začasnega predsednika uprave.

Član odbora hrvaškega sindikata prometnih pilotov (HSSP) Ivan Šimundić je po srečanju z ministrom za morje, promet in infrastrukturo Butkovićem izrazil pričakovanje, da se bodo stvari začele premikati v pravo smer. Ponovil je, da je za težave družbe krivo vodstvo, Butković pa je napovedal, da bodo prihodnji teden objavili ponovljeni razpis za predsednika in člane uprave nacionalnega letalskega prevoznika.

V sindikatu izpostavljajo, da se je med letoma 2012 in 2016 število potnikov na Hrvaškem zvišalo za 40 odstotkov na 2,3 milijona potnikov, Croatia Airlines pa je leta 2016 prepeljala manj potnikov kot leta 2012. Poudarjajo še, da družba pospešeno prodaja premoženje, da bi lahko obdržala likvidnost, za odpiranje novih letalskih povezav pa najema draga letala in posadke v Španiji, namesto da bi zaposlila hrvaške delavce.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar