FinD - Novice - Cene nafte neenotne
Zemljevid mesta English O podjetju O produktih > Podpora uporabnikom 01 438 01 80
Išči po   > Po zbirkah  > Napredno  Pomoč pri iskanju  
FinD-INFO > Novice > Izbrana novica
 
          - +   *  

Novice

14.2.2018

Cene nafte neenotne

Singapur, 14. februarja (STA) - Cene nafte v današnjem trgovanju niso imele enotne smeri. Kot poroča nemška tiskovna agencija dpa, je glavna tema na naftnem trgu še vedno naraščajoča proizvodnja v ZDA. Večja proizvodnja v ZDA namreč ogroža cilj Organizacije držav izvoznic nafte (Opec), ki si prizadeva z omejitvijo proizvodnje dvigniti cene črnega zlata.

Za 159-litrski sod zahodnoteksaške nafte z dobavnim rokom marca je bilo treba popoldne po singapurskem času odšteti 59,16 dolarja, kar je tri cente manj kot v torek. Za severnomorsko nafto brent z dobavnim rokom aprila pa je bilo treba zjutraj odšteti 62,80 dolarja, kar je osem centov več kot v torek, poroča dpa.

Po strmem padcu cen nafte v prejšnjem tednu so se cene nafte nekoliko ustalile. Trgovci z nafto budno spremljajo statistiko v ZDA, kjer proizvodnja črnega zlata narašča, medtem ko se Opec in Rusija z omejitvijo proizvodnje trudijo stabilizirati cene. Čez lužo so povečali tudi aktivnosti na področju vrtanja nafte, zato se analitiki bojijo, da bodo šla prizadevanja Opeca in Rusije v nič.

Arhiv

Zadnje novice

Vir

STA

2019

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar

2018

December

November

Oktober

September

Avgust

Julij

Junij

Maj

April

Marec

Februar

Januar